Bel: 020 - 23 526 50 voor al uw vragen

Wat is nou eigenlijk een warmtepomp?

Een warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Met een volledig elektrische warmtepomp verwarm je volledig gasloos en met een hybride warmtepomp bespaar je tot 80% op je gasverbruik. De overheid geeft ruime subsidies waardoor de aanschaf van een warmtepomp behalve duurzaam ook financieel vaak erg interessant is

Binnen 4 weken geïnstalleerd

Alleen eigen monteurs

24 uurs storingsdienst

Beste prijs garantie

Hybride

De hybride warmtepomp werkt altijd nog samen met een cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor het grootste gedeelte van het verwarmen van de woning. De cv-ketel verzorgt in deze opstelling nog wel het warme water en springt alleen bij zodra de temperatuur buiten te laag wordt en het nodig is om je huis met gas te verwarmen.

De gasbesparing is afhankelijk van je situatie tussen de 60 en 80%. De hybride warmtepomp is een slimme en betaalbare investering onder de verschillende soorten warmtepompen. Het is een uitstekende keuze, zelfs voor iets oudere woningen, omdat het aanzienlijke gasbesparingen mogelijk maakt zonder concessies te doen aan het comfort. De installatie is vaak binnen één dag geregeld waardoor de overstap naar duurzamere verwarming toegankelijk is voor bijna elk huishouden.

All-Electric ready

Met een all-electric ready warmtepomp maak je aanvankelijk gebruik van een hybride opstelling. Wat deze installatie onderscheidt, is dat er al vanaf het begin rekening wordt gehouden met de uiteindelijke overstap naar een gasvrije oplossing. Dit houdt in dat er een warmtepomp met een groter vermogen wordt geïnstalleerd, zodat je in de toekomst moeiteloos kunt overschakelen naar volledig gasloze verwarming.

Het mooie van deze aanpak is dat jij bepaalt wanneer je volledig afscheid neemt van gas. Op een later moment kun je investeren in het verbeteren van de isolatie en het verwarmingssysteem van je woning om de overstap mogelijk te maken. Op dat specifieke moment plaatsen we ook een boilervat voor je tapwater-voorziening.

All-Electric

Met een all-electric warmtepomp maak je de overstap naar volledige elektrische verwarming. Helemaal van het gas af dus. Deze warmtepomp verzorgt zowel je verwarming als tapwater op volledig elektrische wijze, waarbij een boilervat de plaats inneemt van een traditionele cv-ketel voor de levering van warm water.

Voor efficiënte verwarming met een all-electric warmtepomp is een goed geïsoleerde woning van belang, evenals de aanwezigheid van een lage temperatuur verwarmingssysteem. Hoewel de initiële investering groter is dan bij een hybride warmtepomp, bereidt een all-electric warmtepomp je volledig voor op een duurzame toekomst, waarin de rol van fossiele brandstoffen afneemt.

Hi! ik ben Tim

Ik adviseer je graag over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen.
Bel me gerust op 020-2352650

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.