Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen
Elga Warmtepomp Amstelveen

Elga warmtepomp voor Amstelveen e.o. bij Warmland

De Elga warmtepomp is slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel.

De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (nageïsoleerde) woning.

Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald.  De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en bereidt het tapwater.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als dat u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

Besparing met de Elga warmtepomp

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is.

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen mits uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Koelen over radiatoren is niet mogelijk.

Gasverbruik per jaar (m3) mogelijke besparing per jaar
1500 € 281
1800 € 352
2100 € 419
2500 € 502
3000 € 580
3500 € 624

Berekend met een gemiddelde gasprijs van 0,79 per m3, een elektriciteitsprijs van € 0,23  per kWh .

Deze berekeningen zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Via onderstaande link kunt u op de website van Techneco zelf een besparingstest uitvoeren

https://besparen-warmtepompen.nl/elga

Vanaf € 2850,*

Inclusief montage door onze experts

*Na aftrek van € 1700,- subsidie

Offerte aanvragen

Hoe werkt een Elga warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt direct aangesloten op de cv-installatie.

Uw gas- en elektraprijzen worden ingesteld en zorgt dat de Warmtepomp onder alle omstandigheden met zo laag mogelijke stookkosten werkt, zonder dat dit ten kosten gaat van het comfort.

Het systeem berekent zelf of de omstandigheden gunstig zijn voor de warmtepomp of dat beter de cv-ketel kan worden ingeschakeld.

Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Dus wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, bespaart u nog meer.

Subsidie: bespaar tot €1.700,-

Na plaatsing van uw nieuwe systeem kunt u via de ISDE uw subsidieaanvraag indienen onder meldcode KA02548 . Het subsidiebedrag bedraagt in 2019 € 1700,00. Technaco Elga met  is leverbaar vanaf € 4550,00 incl. BTW en exclusief subsidie. Na de subsidie teruggave bedraagt uw investering € 2850,- incl. BTW.

Montage

Er wordt een binnendeel geplaatst naast de cv-ketel welke middels een kabel en leidingen aan een buitendeel is verbonden. Voor het buitendeel dient een geschikte plaats te worden gevonden, U kunt hierbij denken aan de tuin of balkon of dak.