Bel: 020 - 23 526 50 voor al uw vragen

Verwijder je rookgas afvoer en voorkom hoge kosten in de VvE.

De overheid vindt dat VvE’s een zorgplicht hebben ten aanzien van de rookgasafvoer in appartementen. Veel VvE’s hebben geen rekening gehouden met deze werkzaamheden in het meer jaren onderhoudsplan.

Voorkom gevaarlijke situaties

CV-ketels in appartementen kunnen niet zomaar vervangen worden. Doe je dat wel, dan kunnen er problemen of zelf gevaarlijke situaties ontstaan. Een aanpassing aan de rookgaskanalen is vaak noodzakelijk om gevaarlijke situaties te voorkomen.

In hogere gebouwen is veelal een collectief CLV-systeem geïnstalleerd, oftewel een Combinatie Luchttoevoer en Verbrandingsgasafvoer. Ketels van meerdere etages zijn daarbij op een gezamenlijk verticaal CLV-systeem aangesloten.

Rookgas in een keer vervangen

In gestapelde woningbouw met maximaal 3 tot 6 verdiepingen verdwijnen rookgassen vaak via afzonderlijk pijpen van 80 mm naar het dak. Warmland is gespecialiseerd in het vervangen van deze eigen pijpen van het appartement naar het dak toe.

Warmland experts kunnen (in opdracht van de VvE) een camera inspectie uitvoeren, en een rapport maken met onze bevindingen en het advies.

Rookgas afvoer warmland

Aan de slag als VvE

Vul het formulier hier rechts in om vrijblijven een afspraak te maken.

Hieronder kun je de handreiking van de overheid (PDF) inzake rookgasafvoer in appartementencomplexen downloaden. Hierin vind je zeer nuttige informatie voor VVE bestuurders.

Rookgas afvoeren VVE
PDF 3,6MB

Download nu
  • Hoeveel appartementen heeft uw flat of appartementencomplex? Bent u onderdeel van de VvE?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.