Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Een te lage druk in je cv-ketel kan ervoor zorgen dat je cv-ketel niet meer werkt. Een druk van 1,5 tot 2,0 bar is aangeraden om een cv-ketel optimaal te laten werken. Wanneer je op het display van je cv-ketel ziet dat de druk te laag is, dien je je cv-ketel bij te vullen. Dit doe je eenvoudig via de volgende stappen:

  1. Zet de thermostaat van op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Tot slot kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.
CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?