Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Wanneer je cv-ketel niet aangaat, kan dit verschillende redenen hebben. Een goed onderhouden cv-ketel gaat wanneer goed onderhouden, vaak zo’n 15 jaar mee. De kans op een defect is dan ook groot bij een oude cv-ketel.

Probeer eerst het probleem op te lossen door de cv-ketel te resetten. Bijna elke cv-ketel beschikt over een reset-knop die vaak aangeduid staat door middel van een letter R, een sterretje of simpelweg ‘RESET’. Wanneer dit niet werkt, kan het ook zijn dat de cv-ketel niet meer aangaat omdat de druk te laag is. Dit kan je controleren op het scherm van de cv-ketel (zolang dit scherm nog aangaat). Als de druk onder 1,0 bar ligt, is de kans groot dat het hieraan ligt. Een goed functionerende cv-ketel beschikt namelijk over een druk van tussen 1,5 en 2,0 bar.

Zelf cv-ketel bijvullen

Je kan zelf eenvoudig de druk van je cv-ketel op te voeren door de ketel bij te vullen. Hierbij is de hulp van een expert niet nodig. Het bijvullen van een cv-ketel gaat als volgt:

  1. Pak een emmer, doekje en een vulslang.
  2. Zorg dat je cv-ketel helemaal afkoelt. Dit doe je door de thermostaat op 15 graden te zetten en een kwartier te wachten.
  3. Zoek in de tussentijd een waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Zoek hierna het vulpunt van je cv-ketel. Je vindt het vulpunt vaak op een van de leidingen onder de cv-ketel.
  4. Zodra de cv-ketel is afgekoeld, is het tijd om de vulslang te bevestigen aan de waterkraan. Zet de kraan zacht aan tot er water uitkomt. Doe dit boven de emmer. Zodra de slang gevuld is met water, bevestig je de slang aan het vulpunt van je cv-ketel. Draai de kraan zacht open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Je ziet dit op het scherm van je cv-ketel.
  5. Wanneer de juiste druk is bereikt draai je de kraan en het vulpunt dicht. Laat het resterende water uit de slang leeglopen in de emmer en je bent klaar.