Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Het kan gebeuren dat cv-ketels gevaarlijk zijn. Normaalgesproken gebeurt dit niet, maar er zijn toch enkele cv-ketels bekend die met dit probleem te maken hebben. De Remeha Tzerra Plus cv-ketels van Warmland zijn niet gevaarlijk.

Gevaar van een cv-ketel

Het gevaarlijke aan een defecte of slecht functionerende cv-ketel is dat voor kan komen dat het gas niet volledig verbrandt. Een normale gasverbranding in de cv-ketel resulteert in warmte, CO2 (koolstofdioxide) en H2O (water). Wanneer een cv-ketel het gas niet volledig verbrandt, ontstaat er CO (koolstofmonoxide) in plaats van CO2. Koolstofmonoxide is gevaarlijk voor de gezondheid en resulteert in lichamelijke klachten waarbij zelfs dood kan optreden. Laat een cv-ketel daarom altijd monteren door een professional en zorg ervoor dat je tweejaarlijks je cv-ketel laat controleren zodat je de kans op defecten kan voorkomen.

Nieuwe regelgeving

Vanaf 2019 is het illegaal om een cv-ketel te laten plaatsen door een niet-erkende installateur. Het doel hiervan is om het aantal koolstofmonoxideongelukken tegen te gaan.