Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Een groot huis heeft natuurlijk een andere energiebehoefte dan een klein appartement. De hoeveelheid energie die je nodig hebt is afhankelijk van verschillende zaken.

Gezinssamenstelling

Wanneer je alleen of samen met je partner woont, is je energieverbruik meestal een stuk lager dan wanneer je samen met meerdere kinderen woont. Hiernaast is het verbruikt natuurlijk ook afhankelijk van je stookgedrag. Trek je een trui aan of doe je de verwarming een stand hoger?

Je woning

Een woning gebouwd na 1982 is meestal voorzien van verschillende soorten isolatie. Denk hierbij aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie en eventueel bodemisolatie, dakisolatie en dubbelzijdig glas. Hoe meer warme lucht er binnen je woning blijft door middel van isolatie, hoe minder energie je op hoeft te wekken. Hiernaast speelt de grootte van je woning natuurlijk ook mee. Meer kamers betekent vaak meer verwarmingen.

Bij een groot huis raden wij de Remeha Tzerra Plus 39c CW5 aan. Deze cv-ketel heeft een warmwatercapaciteit van 35,7 kW en kan 18,3 liter warm water per minuut leveren.