Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

De geschiedenis van de verwarming gaat honderden jaren terug. Zelfs in de Romeinse tijd hadden ze al verwarmingssystemen in sommige gebouwen. Na de Romeinse tijd vergaten ze dit weer en na vele eeuwen werd dit weer toegepast. Onze geschiedenis van de verwarming begint bij de open haard en gaat via de kachel naar de centrale verwarming.

Open haard

Het eerste bekende verwarmingssysteem was de open haard. Dit was dé belangrijkste manier om de woning te verwarmen. In eerste instantie zelfs de enige manier. Eerst werden alleen huiskamers verwarmd, later ook grote fabrieken. Commercieel werd verwarming steeds interessanter en het lag aan het begin van de opkomst van de industrie. Zo konden mensen in de zomer en in de winter comfortabel werken.

Meerdere ruimtes tegelijk verwarmen

Vanuit commercieel oogpunt was het slim om meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen: dat kostte minder energie en moeite en was dus effectiever. Met dit uitgangspunt ontstonden er nieuwe verwarmingssystemen. Elk verwarmingssysteem kent zijn eigen ontstaan en geschiedenis, denk aan vloerverwarming, centrale verwarming en warmwatersystemen.