Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Voordat je een nieuwe cv-ketel aanschaft is het handig om te weten hoe veel vermogen je nieuwe cv-ketel nodig heeft. Er zijn meer factoren van invloed op het benodigd vermogen.

1. Type woning of gebouw

Het type woning of het gebouw is relevant omdat de locatie/vorm invloed heeft op het verbruik. Heb je bijvoorbeeld een appartement op de hoek van het gebouw? Dan heeft dat een andere invloed op de isolatie dan een appartement die in het midden zit. Een appartement in het midden wordt extra geïsoleerd door de naast-, onder- en bovengelegen appartementen.

2. Bouwjaar van woning

Modernere woningen zijn beter geïsoleerd dan oudere woningen.

3. De grootte van de woning en/of bedrijfspand

Het aantal kubieke meters van de woning en/of het bedrijfspand zijn handig om te weten omdat ook dat van invloed is op de verwarming. Hoe meer er verwarmd moet worden, hoe meer capaciteit je cv-ketel moet hebben.

4. Gemiddelde verbruik van warmwater

De CW (Comfort Warmwaterklasse) wordt bepaald door de hoeveelheid water die je verwacht te gebruiken. Hoe veel mensen wonen er? Is er een bad en/of douche? Hoe veel badkamers zijn er?

We hebben het je makkelijk gemaakt

Maar we snappen dat het lastig is om de goede cv-ketel uit te zoeken. Daarom hebben we een cv-check voor je ontwikkeld. Jij vult je wensen in en wij laten zien welke cv-ketels bij jouw wensen passen. Net zo makkelijk en zo weet je zeker dat je de goede cv-ketel uitzoekt.

Doe de gratis ketelcheck