Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?

Steeds meer mensen hebben ze op het dak liggen, zonnepanelen. Maar hoe duurzaam zijn zonnepalen eigenlijk?

Duurzame opwekking energie

Naast dat zonnepanelen gunstig zijn voor je energierekening zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu. Zonnepanelen zetten het licht van de zon om in elektrische spanning, met deze spanning wordt vervolgens weer bruikbare elektriciteit opgewekt.

Het voordeel van energie opgewekt uit zonlicht is dat het een onuitputtelijke en natuurlijke bron van energie is. Ook de plaatsing van zonnepanelen kent een aantal voordelen:

  • Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel van je woning
  • Zonnepanelen voegen waarde toe aan je huis
  • Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening

Zonnepanelen kennen natuurlijk ook nadelen, het grootste nadeel is dat de aanschaf van zonnepanelen al gauw een paar duizend euro kost. Dit is vrij kostbaar en niet iedereen heeft dit bedrag vrij te besteden.

Bouw en vervoer van zonnepanelen

Bij de bouw en het vervoer van zonnepanelen komt uiteraard CO2 vrij. Echter is dit CO2 verbruik na ongeveer twee jaar geneutraliseerd. Dit betekent dat vanaf twee jaar een zonnepaneel een positief CO2 saldo heeft. Een zonnepaneel gaat ongeveer 25 jaar mee, Dit betekent dat een zonnepaneel dus ongeveer 23 jaar CO2 bespaart ten opzichte van fossiele brandstof.

Meer informatie over duurzaamheid

Wil je meer weten over manieren om je huis te verduurzamen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 401 63 63 of door een e-mail te sturen naar info@warmland.nl. Wij helpen je graag verder.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?