Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Een warmtepomp is een kostbare investering. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van die investering.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp bedraagt ongeveer 15 tot 20 jaar. De levensduur van een warmtepomp wordt beïnvloed door drie factoren: Kwaliteit, Compressor en onderhoud.

Kwaliteit

Om zo lang mogelijk van uw investering in een warmtepomp te genieten is het van belang om te kiezen voor een warmtepomp van goede kwaliteit. De kwaliteit van een warmtepomp kun je op de volgende manieren achterhalen:

  • Lees recensies en productesten van de betreffende warmtepomp.
  • Lees jezelf in over de belangrijkste keurmerken van fabrikanten, leveranciers en installatiebedrijven.

Compressor

Een groot deel van de levensduur van een warmtepomp hangt af van de compressor. De compressor is het belangrijkste onderdeel van een warmtepomp. De compressor wordt aangedreven door elektriciteit en zorgt ervoor dat de pomp blijft draaien. Een warmtepomp kan twee soorten compressors bevatten. Een invertergestuurde compressor en een niet invertergestuurde compressor. Een niet-invertergestuurde compressor moet vaker stoppen en weer starten waardoor de slijtage hoog is. Een invertergestuurde compressor loopt vaak voortdurend door waardoor minder slijtage ontstaat.

Goed onderhoud

Van groot belang voor het verlengen van de levensduur van een warmtepomp is goed en regelmatig onderhoud. Naast dat regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur is het ook goed voor het rendement van de warmtepomp. Regelmatig onderhoud zorgt er namelijk voor dat het rendement van de warmtepomp in de loop der jaren hoog blijft. Vaak werken installatiebedrijven met onderhoudscontracten.
Bij het afsluiten van een onderhoudscontract ligt het voor de hand om te kiezen voor het installatiebedrijf die de warmtepomp heeft aangesloten, dit installatiebedrijf heeft vaak de beste kennis over de betreffende warmtepomp.

Meer informatie over warmtepompen?

Wil je meer weten over warmtepompen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over de aanschaf en werking van een warmtepomp. Bel geheel vrijblijvend naar 085 – 401 63 63 of stuur een mail naar info@warmland.nl.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?