Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Het is belangrijk om een cv-ketel regelmatig bij te vullen, zodat je de juiste druk behoudt. Normaalgesproken hoort de druk van je cv-ketel tussen 1,5 en 2,0 bar te liggen. Maar hoe vaak moet je dan een cv-ketel bijvullen? Wij raden aan om een cv-ketel elk jaar bij te vullen. Wanneer je beschikt over een oudere cv-ketel, is het  handig om dit twee keer per jaar te doen

Stappenplan cv-ketel bijvullen

Wanneer het nodig lijkt te zijn de cv-ketel nog vaker dan twee keer jaar bij te laten vullen, is het handig om de cv-ketel te laten checken op een eventuele lekkage. Het bijvullen van je cv-ketel kan je eenvoudig zelf doen via onderstaande stappen:

  1. Zet de thermostaat op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Hierna kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.

Volg dit stappenplan voor het bijvullen van je cv-ketel dus 1-2 keer per jaar en je zal optimaal profiteren van je ketel.

Warmland Service Deals: wij verzorgen het onderhoud!

Bij Warmland ondersteunen we je graag in het onderhoud van je cv-ketel, o.a. door het bijvullen van je cv-ketel. Dit doen we met onze Warmland Service Deals! Voor een vast bedrag per maand verzorgen we elke 2 jaar onderhoud en keuring, bieden we 24/7 service en geen voorrijkosten. Op jaarbasis bieden we hiermee de goedkoopste service deal in Nederland!