Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Wil je kosten besparen op je energierekening? Dan is het verstandig om te beginnen bij je cv-ketel. Hieronder vertellen wij je een aantal handige tips die je zelf kunt toepassen om energie te besparen met je cv-ketel.

Automatische ontluchter en vuilscheider

Door het installeren van een automatische ontluchter en vuilscheider heb je minder kans op storingen van je cv-ketel en gaat je cv-ketel langer mee. Als er lucht in je radiatoren zit wordt de water toevoer belemmert waardoor de radiator niet volledig warm wordt. Een automatische ontluchter zorgt ervoor dat je cv-installatie automatisch ontlucht wordt en dat je cv-ketel optimaal werkt.

Een vuilafscheider haalt deeltjes vuil uit het water van je cv-installatie. Hierdoor wordt de kans op storingen verkleint en gaat je cv-ketel langer mee.

Afstellen cv-ketel

Een slecht afgestelde cv-ketel kan leiden tot energieverspilling. Meestal staat een cv-ketel ingesteld op de comfort stand. De comfort stand zorgt ervoor dat de cv-ketel warm blijft zodat er op elk moment warm water geleverd kan worden. Door de cv-ketel in te stellen op de eco-stand kun je gemakkelijk geld besparen. Dit zorgt er wel voor dat het iets langer duurt voordat het water uit de kraan warm is.

Plaats je cv ketel zo centraal mogelijk

Als je een nieuwe cv-ketel gaat aanschaffen dan kan het verstandig zijn om de cv-ketel dichtbij de meest gebruikte radiatoren en warmwaterkranen te plaatsen. Op deze manier kunnen de leidingen kort blijven waardoor er minder warmte verloren gaat.

Kies een HR-ketel

Een HR-ketel staat voor hoogrendementsketel en betekent dat de cv-ketel een rendement van meer dan 90% haalt, vaak zelfs meer dan 100%. Op deze manier gaat er minder warmte verloren waardoor je minder energie verbruikt en de energiekosten dus lager zijn.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het besparen van energie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085-4016363 of door een mail te sturen naar info@warmland.nl.

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES
CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?