Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Het is handig je cv-ketel bij te vullen om ervoor te zorgen dat de druk op je cv-ketel juist blijft. Wanneer de druk in je cv-ketel onder 1,0 bar ligt, zal de cv-ketel slecht werken of zelfs volledig uitschakelen. Een te hoge druk daarentegen zorgt ervoor dat de drukbeveiliging open kan gaan. Dit kan leiden tot ernstige waterschade. Als de druk onder 1,5 bar komt te liggen, is het aan te raden je cv-ketel bij te vullen.

Je kan zelf gemakkelijk je cv-ketel bijvullen via de volgende stappen:

  1. Zet de thermostaat op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Hierna kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.