Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Een normale cv-ketel vul je ongeveer 1 tot 2 keer peer jaar bij. Een jonger model cv-ketel hoeft minder vaak bijgevuld te worden dan een model dat al iets langer voor de warmte in je huis zorgt. Normaalgesproken vul je je cv-ketel bij als de druk niet meer optimaal is. Dit is als de druk lager komt te liggen dan 1,5 bar. Let op dat de druk in je cv-ketel ook weer niet te hoog moet zijn. Een druk van hoger dan 2,0 bar kan schade aanrichten aan je cv-ketel. Je kan een cv-ketel erg eenvoudig zelf bijvullen met behulp van de volgende stappen:

  1. Zet de thermostaat op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Hierna kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.

 

Als het nodig is om je cv-ketel vaker dan twee keer per jaar bij te vullen, is de kans aanwezig dat er een lekkage in je cv-ketel zit. Neem in dit geval direct contact op met ons door 085-4016363 te bellen en je storing te melden.

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES
CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?