Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Een tikkende cv-ketel? Hier ligt het aan

Tik, tik, tik…is dit het geluid van jouw verwarming? Geen zorgen, dit gaat niet om schade aan je cv-ketel. Wat wel de oorzaak is van een verwarming die tikt en wat je hieraan kan doen leggen we je graag uit.

Cv-ketel tikt bij opwarmen?

Zoals je wellicht weet, zet metaal uit bij warmte en krimpt het bij kou. Zodra er dus opeens hitte door een koude buis loopt, ontstaat er soms een tikkend geluid. Dit geluid is vaak niet afkomstig uit de cv-ketel zelf, maar komt uit de leidingen eromheen. Hiernaast kan je ook een tikkend geluid horen in de verwarming in een van je kamers. Omdat het om de leidingen gaat, komt dit zowel bij oude als nieuwe cv-ketels voor. Een tikkende cv-ketel is dus niets ergs, maar puur een reactie van het metaal op de warmte.

Tikkend geluid cv-ketel: ontluchten

Daarnaast kan een tikkend geluid ook veroorzaakt worden door een te grote hoeveelheid lucht in de leidingen. Dit is gelukkig erg gemakkelijk op te lossen door je cv-installatie te laten ontluchten. Dit kan je eenvoudig zelf doen zonder monteur.

Vragen over een tikkende cv-ketel?

Blijft je cv-ketel toch tikken, ook na het ontluchten ervan? Onze monteurs helpen je bij een Warmland ketel graag verder met alle problemen en storingen. Meld je de storing voor 15:00 uur? Dan komen we vaak dezelfde dag nog de ketel repareren.

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES

Gratis advies nodig van onze experts?

Warmland is dé specialist voor uw nieuwe Remeha CV-Ketel. 
Laat je emailadres achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact op met je!*
IK WIL ADVIES
CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?