Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

De aanschaf van een warmtepomp is een flinke investering. Om deze investering optimaal te benutten is het van belang rekening te houden met de volgende zaken, niet ieder huis is namelijk geschikt voor een warmtepomp.

Verschillende warmtepompen

Laat je goed informeren over de verschillende beschikbare warmtepompen. En vooral welke warmtepomp geschikt is voor jouw woning. Daarnaast is niet ieder woning geschikt voor een warmtepomp, de volgende twee zaken zijn daarbij doorslaggevend:

Isolatie

Om optimaal te profiteren van een warmtepomp is het van essentieel belang dat je woning goed geïsoleerd is. Het is lastig aan te geven wanneer je woning voldoende geïsoleerd is. Is je woning de afgelopen 15 jaar gebouwd dan is de woning vrijwel altijd goed genoeg geïsoleerd voor een warmtepomp.

Is je woning ouder dan 15 jaar en wil je weten of je woning goed genoeg geïsoleerd is voor een warmtepomp? Dan kun je in de winter de watertemperatuur van de cv-ketel op 50 graden zetten om te kijken of je woning warm wordt. 50 graden is namelijk de temperatuur waarmee een warmtepomp werkt.

Verwarmingsbronnen

Als je, je woning wilt laten verwarmen door een warmtepomp is het van belang dat de verwarmingsbronnen geschikt zijn voor lage temperaturen. Vloerverwarming is altijd geschikt voor een warmtepomp.

Energiebehoefte

Om te bepalen hoeveel je gaat besparen op je energierekening met de overstap naar een warmtepomp is het van belang om inzicht te verkrijgen in je energiebehoeften. Ben je alleen dan is de energiebehoefte logischerwijs lager dan wanneer je een gezin met 3 kinderen hebt.

Subsidies

Informeer naar de beschikbare subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp. Tot 2021 heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor de aanschaf van warmtepompen. De hoogte van het bedrag hangt af van het soort apparaat en het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de €1000 en €2.500.

Meer informatie over warmtepompen

Wil je meer weten over warmtepompen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over de aanschaf en werking van een warmtepomp. Bel geheel vrijblijvend naar 085 – 401 63 63 of stuur een mail naar info@warmland.nl.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?