Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Het bijvullen van een cv-ketel is een klus die je gemakkelijk zelf kan doen. Het nut van het bijvullen van de cv-ketel is dat je ervoor zorgt dat de cv-ketel beter verwarmt. Je kan het beste je cv-ketel bijvullen voor én na het ontluchten van de cv-ketel. De ideale waterdruk voor een cv-ketel ligt tussen 1,5 en 2,0 bar.

Je vult zelf eenvoudig je cv-ketel bij met een vulslang, handdoek en een emmer. Hieronder lees je hoe het werkt:

  1. Zet de thermostaat op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Hierna kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.
CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?