Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Energielabels zijn er voor auto’s, wasmachines, koelkasten, maar ook voor woningen. Sinds 2015 is het zelfs verplicht om bij de verkoop van je woning een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een energielabel voor woningen.

Welke energielabels zijn er?

Een energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig de installaties zijn. Op deze manier kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Handig, want de keuze voor een woning met zuinig energielabel betekent een lagere energierekening.

Energielabels zijn opgedeeld in zeven categorieën. Van G (rood, zeer onzuinig) tot en met A (groen, zeer zuinig).
Afhankelijk van de zuinigheidskenmerken die in een woning aanwezig zijn wordt een label toegekend. Het document waarin de zuinigheidskenmerken van een woning beschreven zijn noemen we het energielabel.

Voor woningen wordt onderscheidt gemaakt tussen een voorlopig en een definitief energielabel. Het voorlopige energielabel is een schatting van het energielabel voor een woning en kan dus afwijken van het definitieve energielabel. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op gegevens van vergelijkbare huizen en gegevens uit het kadaster en is bedoeld als kennismaking met energielabels. Ben je van plan je woning te verkopen dan ben je verplicht om het voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief energielabel.
Een definitief energielabel is gebaseerd op één specifieke woning en wordt gebaseerd op de zuinigheidskenmerken van die specifieke woning.

Hoe verbeter je het energielabel van je woning?

Er zijn een aantal verschillende manieren om het energielabel van je woning te verbeteren. Hieronder vind je de belangrijkste aanpassingen voor het verbeteren van je energielabel:

  • HR cv-ketel aanschaffen
  • Vloerisolatie plaatsen
  • Dakisolatie plaatsen
  • Spouwmuurisolatie plaatsen
  • HR-glas in woon – en slaapkamer plaatsen
  • Zonnepanelen aanschaffen

Hulp bij het verhogen van je energielabel?

Wil je hulp met het verhogen van je energielabel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 401 63 63 of door een mail te sturen naar info@warmland.nl. Wij helpen je graag verder.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?