Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Met de toename aan slimme apparaten in de Nederlandse huishoudens kiezen ook steeds meer mensen voor een slimme thermostaat.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een thermostaat voorzien van functies die zorgen voor meer comfort en inzicht in je energieverbruik.

Functies

Een slimme thermostaat bevat vaak de volgende functies:

Timer
Met een ingebouwde timer kun je aangeven welke dagen en dagdelen je woning verwarmd moet worden op een vooraf ingestelde temperatuur.

Lichtsensor
Door middel van een lichtsensor detecteert de thermostaat of het licht in een bepaalde ruimte aan of uit is. Is het licht uit, dan schakelt de verwarming na verloop van tijd automatisch uit.

Bewegingssensor
Een thermostaat met een bewegingssensor controleert of er iemand thuis is. Wordt er geen beweging gedetecteerd dan zal de thermostaat de verwarming uitschakelen.

Afstand bedienbaar
Een slimme thermostaat kan op afstand bediend worden doormiddel van een pc, tablet of smartphone. Zo kun je eenvoudig je energieverbruik monitoren maar ook je verwarming aan- of uitzetten.

Inzicht in je energie
Het grote voordeel van een slimme thermostaat is dat je ten alle tijden inzicht kunt verkrijgen in je gas- en elektriciteitsverbruik. De mate waarin dit kan verschilt per thermostaat.

Hulp bij een slimme thermostaat

Heeft u hulp of advies nodig bij de aanschaf van een slimme thermostaat? Neem dan gehele vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085-4016363 of door een mail te sturen naar info@warmland.nl.