Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Bij de keuze voor de juiste cv-ketel is het eerst belangrijk om te kijken naar wat voor cv-ketel je op dit moment hebt. Er is namelijk een groot verschil tussen een soloketel en een combiketel. Een soloketel zorgt voor de verwarming in je huis. Wanneer je beschikt over een combiketel, betekent dit dat je cv-ketel ook het warme water in je huis regelt. De meeste woningen in Nederland beschikken over een combiketel.

Model

Zodra je erachter bent welk type cv-ketel je wilt hebben, is het belangrijk om te kijken naar het juiste model. Zo zijn er namelijk cv-ketels met een voorraadvat en een doorstroommodel. Cv-ketels met een voorraadvat hebben de mogelijkheid direct over warm water te beschikken omdat er altijd warm water wordt bewaard in het voorraadvat. Dit betekent echter wel dat je constant energie nodig hebt om het water warm te houden. Cv-ketels met een doorstroommodel beschikken niet over een warmwatervoorraad, maar warmen het water binnen een paar seconden op. Waar je vroeger nog weleens lang moest wachten, is dat tegenwoordig vaak niet meer het geval. Doorstroommodellen zijn ook nog eens een stuk zuiniger. Daarom verkopen wij alleen dit type cv-ketels.

Capaciteit

Nadat je gekozen hebt voor een bepaalde cv-ketel, is het belangrijk te kijken naar de juiste capaciteit. Een appartement of eengezinswoning heeft immers minder vermogen nodig dan een vrijstaande villa. Om deze reden beschikt onze website over een hulpmiddel voor het kiezen van de juiste ketel.

Duurzaamheid

De cv-ketels van Warmland beschikken over hoge energielabels waardoor je niet onnodig veel kosten maakt. Zo is een nieuwere cv-ketel veel efficiënter dan een model dat al 15 jaar oud is.

Omdat Nederland vanaf 2015 energieneutraal wordt, betekent dit dat we volledig over moeten gaan op energie afkomstig van de zon of warmtepompen. Bij Warmland vind je de Hybrid Plus die gemakkelijk aan te sluiten is op je cv-ketel. Hierdoor kan je grote hoeveelheden energie opwekken met behulp van warme lucht, grond of water.