Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Door de steeds strengere klimaatdoelen worden landen gedwongen om meer gebruik te gaan maken van duurzame energiebronnen. De volgende duurzame energiebronnen zijn beschikbaar:

Aardwarmte en bodemwarmte

Aardwarmte aftappen gebeurt met een bodemwarmtewisselaar. Dit is een gesloten buizensysteem waar vloeistof doorheen wordt gepompt. Deze vloeistof wordt opgewarmd in de bodem, zodra de vloeistof weer aan het oppervlak is wordt de warmte overgenomen van de vloeistof. De warmte die afgetapt is wordt vervoerd naar nieuwbouwhuizen en de industrie.

Het voordeel van aardwarmte is dat het een onuitputtelijke bron van warmte is en dus nooit opraakt.

Het is ook mogelijk om zelf aardwarmte af te tappen voor het verwarmen van je eigen woning. Dit gebeurt middels een individuele warmtepomp. De buizen van een individuele warmtepomp gaan minder diep de bodem in.

Zonne-energie

Om het licht van de zon om te zetten in bruikbare energie wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Zonnepanelen zetten licht om in elektrische spanning. Met de ontstane elektrische spanning wordt weer bruikbare elektriciteit opgewekt.

Ook zonne-energie is onuitputtelijk en is dus een energiebron die nooit opgaat. Zonne-energie is gemakkelijk zelf thuis op te wekken door het plaatsen van zonnepanelen op je dak.

Windenergie

Windenergie wordt opgewekt middels windturbines. Windturbines wekken stoom op zonder de lucht te vervuilen en zonder het klimaat te belasten. De wind brengt de bladen van de windmolen aan het draaien, via tandwielen wordt die beweging overgedragen op een elektriciteitsgenerator.
Een windturbine gaat ongeveer 20 jaar mee. In die 20 jaar produceert een windturbine tot 80 keer zoveel energie al dat er nodig is om er één te bouwen.

Windenergie is niet geschikt om zelf op te wekken. Om toch gebruik te maken van windenergie kun je stroom afnemen bij energieleverancier die windstroom levert. Ook is het mogelijk om te investeren in een windenergieproject of zelf aandelen te kopen in een windmolen.

Waterkracht

Het opwekken van energie door gebruik te maken van water gebeurt doormiddel van waterturbines. De as van de turbine zit onder water en gaat draaien door de kracht van het water. Doordat de as van de waterturbine gekoppeld is aan een generator wordt er elektriciteit opgewekt.

Het opwekken van energie doormiddel van water kent als nadeel dat de aanleg van waterkrachtcentrales een negatief effect heeft op het ecosysteem en dat de turbinebladen vissterfte veroorzaken.

Bio-energie

Bio-energie wordt geproduceerd uit biomassa. Biomassa is biologisch of organisch materiaal. Dat varieert van houtafval, rioolslib, gft, mest en speciaal geteelde gewassen. Deze biomassa wordt verbrand waardoor energie vrijkomt in de vorm van warmte.

Meer informatie

Wil je meer informatie over duurzame energiebronnen en hoe je zelf op ene duurzame manier energie op kunt wekken? Neem dan vrijblijvend contact op met Warmland door te bellen naar 085 – 401 63 63 of door een mail te sturen naar info@warmland.nl.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?