Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Welke vormen van isolatie zijn er?

Een goede isolatie van je woning kan veel schelen op je energierekening. Een goed geïsoleerd huis verliest weinig warmte waardoor je minder hoeft te stoken om je woning op temperatuur te houden. Maar welke soorten isolatie zijn er beschikbaar?

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de populairste manieren om een woning te isoleren. Dit komt omdat spouwmuurisolatie relatief voordelig is en er geen sloopwerk of hinder aan te pas komt. Spouwmuurisolatie wordt namelijk aangebracht middels kleine gaatjes in de voegen.

Dakisolatie

Via het dak van je woning gaat veel warmte verloren. Dit komt omdat warmte stijgt. Om dit tegen te gaan kun je kiezen uit drie soorten dakisolatie namelijk:

  • Dakisolatie langs de binnenzijde van het dak
  • Dakisolatie langs de buitenzijde van het dak
  • Isolatie van de zoldervloer

Isolatie van de zoldervloer is alleen mogelijk als je de zolder niet gebruikt als leefruimte en dus ook niet verwarmt.

Kruipruimte isolatie

De kruipruimte van je woning is op twee manieren te isoleren. Vloerisolatie of grondisolatie. Bij vloerisolatie worden er speciale isolatieplaten en dekens tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht. Deze methode wordt alleen gebruikt als de kruipruimte toegankelijk is.

Is de kruipruimte niet toegankelijk dan wordt er gekozen voor grondisolatie. Bij grondisolatie wordt een deel van de kruipruimte opgevuld met licht isolatiemateriaal, denk hierbij aan isolatiechips van piepschuim.

Isolatieglas

Het plaatsen van isolatieglas is ook een uiterst effectieve manier om warmte binnen je woning te houden. Isolatieglas bestaat uit twee of drie lagen glas met daartussen een kleine ruimte met lucht of edelgas die ervoor zorgen dat de warmte in de woning blijft.

Meer informatie over isolatie?

Wil je meer informatie over de beste isolatie voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 – 401 63 63 of door een mail te sturen naar info@warmland.nl. Onze experts staan je graag te woord.

CV-Ketel
Gratis en vrijblijvend advies van onze specialist nodig?
Wij zijn dé Remeha specialist online. De schepste prijs. Eigen voorraad en installatie door onze eigen monteurs. 
IK WIL ADVIES
Snel gratis advies nodig?