Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Wanneer je van plan bent een nieuwe cv-ketel te kopen, is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar het vermogen en de levensduur, maar ook naar de duurzaamheid. Zo zijn nieuwe cv-ketels zijn een stuk efficiënter dan oudere generaties, waardoor je bespaart op je rekening.

Zoals je waarschijnlijk al mee hebt gekregen, gaan we in Nederland vanaf 2050 van het gas af. Dit betekent voor jou dat de kans groot is dat je in de loop der decennia een keer een switch moet maken. Maar wees niet gevreesd, Warmland kan jou hierbij helpen. De duurzame Remeha Tzerra HP 40-5c is een hybride ketel die groene energie opwekt en dit bijvult met gas wanneer er niet genoeg opgewekt wordt.

Hoe werkt dit?

De Remeha Tzerra HP 40-5c bestaat uit een warmtepomp en een cv-ketel. De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet dit vervolgens om in bruikbare energie waarmee jij je huis kan verwarmen. De hybride ketel zorgt ervoor dat de warme lucht om wordt gezet naar bruikbare warmte voor in je woning. Wanneer je meer warmte nodig hebt dan de warmtepomp kan voorzien, wordt dit aangevuld met het gas wat je op dit moment gebruikt. Zie het dus eigenlijk als een hybride auto, alleen is gas een stuk duurzamer dan benzine of diesel.

Wat kan ik nog meer doen?

Om je huis helemaal klaar te maken voor de toekomst, zijn er nog meer toepassingen die je kan toevoegen. Denk maar eens aan isolatie, waardoor de warmte beter in je woning blijft. Vooral wanneer je in een oud of vrijstaand huis woont, kan isolatie vaak veel geld besparen. Naast een warmtepomp kan je natuurlijk ook je eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen.