Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

In de meeste gevallen gaat een cv-ketel zo’n 12 jaar mee. Als je je ketel echt goed onderhouden hebt, is geen uitzondering dat hij 15 jaar meegaat. Maar stel je voor dat je cv-ketel nu al meer dan 15 jaar oud is en nog prima werkt, waarom zou je die dan vervangen?

Slijtage

In de loop der jaren beginnen de onderdelen van een cv-ketel nou eenmaal te slijten. Aan dit proces zelf kan je niet heel veel doen, behalve het tijdig laten vervangen van de onderdelen. Zorg er namelijk altijd voor dat je cv-ketel helemaal klaar is voor de winter. Je wil er namelijk niet op een koude dag achter komen dat je verwarming en warm water het niet meer doen.

Nieuwe cv-ketel kopen

Op een gegeven moment is het aantrekkelijker over te gaan naar een nieuwe cv-ketel. Ondanks dat je oude ketel nog prima is, levert een nieuwe cv-ketel een veel hoger rendement. Hierdoor bespaar je op je energierekening en loop je minder kans op een defecte cv-ketel, omdat je over een moderne ketel beschikt.

Als je woningen verhuurt, kan het ook verstandig zijn een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Op deze manier bespaar je geld op de energierekening en zitten je huurders er comfortabeler bij als het koud wordt. Naast het besparen van stookkosten en een hoger rendement, heeft de installatie van een nieuwe cv-ketel ook positieve effecten op je energielabel!