Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

De meest geschikte cv-ketel voor jouw woning is afhankelijk van verschillende factoren. We leggen ze graag voor je uit!

Je type woning

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je huidige woonsituatie. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, een vrijstaand huis of een rijtjeshuis? Al deze factoren hebben invloed op het type cv-ketel dat je nodig hebt. Zo behoudt een rijtjeshuis (gemiddeld gezien) beter haar warmte omdat het minder muren naar buiten heeft. Een appartement gebruikt in veel gevallen minder energie omdat het totale woonoppervlakte vaak kleiner is dan bij een huis.

Tegelijk warm water

Hierna moet je beslissen hoe je precies je warme water wil. Hiermee bedoelen we de mogelijkheid om tegelijkertijd warm water te hebben op je badkamer en de keuken. De meeste nieuwe cv-ketels beschikken over de mogelijkheid meerdere kamers tegelijkertijd te voorzien van warm water. Kijk hier goed naar als je van plan bent een cv-ketel te kopen.

Hoeveel water heb je nodig?

Een belangrijke vraag is natuurlijk hoeveel warm water je denkt te gaan gebruiken. Omdat dit een lastige inschatting is, raden wij je aan te kijken naar je verbruik in het verleden. Hiernaast is het belangrijk om te kijken naar je voorzieningen. Als je alleen een douche in je badkamer hebt, is het in veel gevallen niet noodzakelijk om een cv-ketel aan te schaffen die een grote hoeveelheid warm water per minuut kan leveren. Mocht je beschikken over een stortdouche, is het ook belangrijk te kijken naar een cv-ketel die veel warm water kan leveren. We beschikken over een handige tool die een schatting kan maken welke cv-ketel je nodig hebt. Neem voor meer specifieke vragen vrijblijvend contact met ons op!