Bel: 020 - 23 526 50 voor al uw vragen

Druk cv-ketel te hoog? Dit doe je eraan

De druk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Lees je op het display een hogere druk af? Dan is verstandig om je cv-ketel te ontluchten, om slijtage en problemen te voorkomen. In ons stappenplan hieronder leggen we uit hoe dit te werk gaat.

Consequenties te hoge waterdruk cv

De druk van een cv-ketel is te hoog als je op het display afleest dat er een stand hoger dan 2,0 bar staat. Een te hoge druk op je cv-ketel zorgt ervoor dat het expansievat gaat slijten. Als de druk nog hoger oploopt, is er een kans dat de drukbeveiliging opengaat. Wanneer dit gebeurt kan er een grote hoeveelheid water overstromen waardoor je al snel waterschade oploopt. Het is dus zeer belangrijk om de cv-ketel druk goed in de gaten te houden.

Ontluchten cv-ketel: zo werkt het

Om de cv-ketel druk te verminderen moet je de ketel ontluchten. Het laten ontluchten van je cv-ketel is net zo gemakkelijk als het bijvullen. Je hebt een doekje nodig en een ontluchtingssleuteltje om aan de slag te kunnen. Volg daarna ons handige stappenplan hieronder:

  1. Pak je ontluchtingssleutel en een doekje.
  2. Zet je cv-ketel uit door hem af te sluiten en de stekker eruit te halen. Hierna wacht je een kwartier.
  3. Zet alle radiatoren in je woning helemaal open. Zoek vervolgens de radiator die het laagst tegen de grond staat. Meestal is dit de verwarming op de begane grond of die in de kelder als je daar een verwarming hebt. Je werkt je weg naar boven dus je eindigt met de radiatoren op de bovenste verdieping.
  4. Pak de ontluchtingssleutel en draai de radiator bij het ventiel open. Hoe het doekje erbij zodat je vocht op kan vangen. Laat de radiator leeglopen tot het moment dat er vocht vrijkomt.
  5. Herhaal dit tot je alle radiatoren in je woning hebt gehad.
  6. Doe hierna je cv-ketel weer aan en check of je druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Mocht de druk te laag zijn, kan je het beste je cv-ketel bijvullen.

Warmland Service Deals: wij verzorgen het onderhoud!

Bij Warmland ondersteunen we je graag in het onderhoud van je cv-ketel, onder andere door je cv-ketel druk te controleren. Dit doen we met onze Warmland Service Deals! Voor een vast bedrag per maand verzorgen we elke 2 jaar onderhoud en keuring, bieden we 24/7 service en geen voorrijkosten. Op jaarbasis bieden we hiermee de goedkoopste service deal in Nederland!