Bel: 085 - 401 63 63 voor al uw vragen

Vulkraan cv vinden

Elke cv-ketel beschikt over een vulkraan. Dit is noodzakelijk voor het bijvullen van de cv-installatie. Maar waar is de vulkraan te vinden? En hoe werkt het bijvullen van een cv-ketel? We vertellen je er in dit kennisbank artikel alles over.

Vulkraan cv-ketel

Het kan soms nog een hele zoektocht zijn naar de vulkraan van je cv-ketel. De vulkraan zit normaal gesproken in een van de buizen aan de onderkant van de cv-ketel. In sommige gevallen zit de kraan aan de bovenkant.

Bijvullen cv-ketel: zo werkt het

Nu je de vulkraan van je cv-ketel gevonden hebt, ben je klaar voor de volgende stap: het bijvullen van de cv-ketel. Je vult zelf eenvoudig de cv-ketel bij door middel van de volgende stappen:

  1. Zet de thermostaat op 15 graden en wacht een kwartier tot je cv-ketel is afgekoeld.
  2. Zet een emmer, waterpomptang, vulslang en een doek klaar.
  3. Vind de waterkraan die in de buurt van je cv-ketel staat. Hierna zoek je het vulpunt van je cv-ketel. Dit is in de meeste gevallen een rode of zwarte kraan in een van de leidingen rond de cv-ketel.
  4. Als de cv-ketel is afgekoeld, sluit je de vulslang aan op de waterkraan. Zet de kraan hierna open en laat het water zachtjes stromen in de emmer zodat de slang volstroomt. Zet de kraan weer uit en bevestig de slang aan het vulpunt van de cv-ketel. Draai de vulkraan open. Draai hierna de waterkraan open tot de druk tussen 1,5 en 2,0 bar ligt. Dit kan je aflezen aan het display van je cv-ketel.
  5. Als de juiste druk is bereikt, draai je beide kranen dicht en laat je het resterende water uit de vulslang leeglopen in je emmer.
  6. Hierna kan je je thermostaat weer op jouw gewenste temperatuur zetten.

Hulp nodig? Schakel een Warmland monteur in

Besteed je het bijvullen van je ketel liever uit? Of lukt het niet helemaal met de cv vulkraan, de vulslang of het bijvullen? Geen probleem, onze monteurs helpen je dan graag verder. Voor onze service deals betaal je een vast bedrag per maand en ben je verzekerd van 24/7 service en geen voorrijkosten. Een voorwaarde: je cv-ketel moet wel via ons geregeld zijn.